yenidoğan bebekler için çamaşır deterjanı seçimi

yenidoğan bebekler için çamaşır deterjanı seçimi

yenidoğan bebekler için deterjan seçiminin önemi!

bebeklerin cildi yetişkinlerden farklıdır. bebek cildinin bariyer özelliği tam olarak oluşmadığı için çevresel değişiklikler ve onun cildine dokunan kıyafetlerin hangi deterjanla yıkandığının önemi büyüktür. bebeğinizin cildi, yeni giysilerdeki kimyasallara ve çamaşırlar yıkandıktan sonra üzerlerinde kalan sabun ve deterjana karşı hassas olabilir. bu nedenle, yetişkin deterjanlarından ayrı bir deterjan kullanılmalıdır.

peki miniğinizin hassas cildini korumak, kıyafetlerini ve çamaşırlarını en doğru şekilde temizlemek için ne yapmanız gerektiğini biliyor musunuz?

  • etiketleri mutlaka okuyun.
  • ilk iş, kıyafetlerini yıkayın.
  • nasıl yıkamalısınız
  • bebeğinizin kıyafetlerini ütüleyin.
  • kirli sepeti ayrı olsun.

bebeğinizin giysilerini yıkarken üzerlerinde bulunan etiketleri yani yıkama talimatlarını mutlaka okuyun. çünkü bu sizin yol haritalarınızdan biri olacaktır. kaç derecede, elde mi yoksa makinede mi yıkanacak, eğer makinede yıkanacaksa hangi konumda yıkanacak gibi bilgileri bu etiketler üzerinden öğrenebilirsiniz. bu nedenle etiketleri kesip atmamaya dikkat edin.

bebeğiniz henüz doğmadıysa ilk işiniz, ona aldığınız kıyafetleri yıkamak olsun. çünkü, kıyafetlerin ya da çamaşırların hangi koşullar altında ne kadar sürede kaldığını bilemeyiz. bebeğinizin hassas cildi için bu aşamaya dikkat edin.

bebeğinizin kıyafetlerini ya da çamaşırlarını yıkamadan önce ılık suda deterjanla birlikte 30 ile 60 derece arasında bekletmenizi öneririz. bu, eşyalarının temizlenmesinde iyi sonuç verecektir.

bebeğinizin kıyafetlerini yıkama aşamasından sonra en önemli adımlardan biri de kıyafetlerini ütülemektir. ütüden yayılan yüksek ısı sayesinde bebeğinizin kıyafetleri daha iyi dezenfekte edilmiş oluyor.

bebeğinizin kirli çamaşır sepeti mutlaka ayrı olsun. yetişkinlerin kıyafetlerinde bulunan parfüm ya da farklı kir düzeyleri sebebiyle, bebeğinizin kıyafetlerinden ayrı yıkanmaları ve yıkanmadan önce de ayrı kirli sepetlerinde bulundurulmalarını öneriyoruz. yetişkinlerin kıyafetlerinde yer alan bakterilerin bebeğinizin kıyafetlerine ya da çamaşırlarına geçmesini istemeyiz.

bebekler için deterjan seçerken nelere dikkat etmelisiniz?

  • öncelikle, içeriğinin temiz olmasına dikkat edin.
  • seçeceğiniz deterjanda boya, parfüm, paraben, sls, klor ve fosfatın bulunmaması gerekir.
  • deterjanı satın almadan önce dermatolojik olarak test edilip edilmediğine mutlaka bakın.
  • ciltlerine uygun özel kokusuz deterjan seçmeye çalışın.tüm bu bahsettiğimiz noktalar haricinde şunu da unutmamak gerekir; deterjanın bol köpürmesi, çamaşırların iyi temizlendiğinin hissini verebilir. ancak bebeklerinizin cildiyle temas edecek çamaşırların ve kıyafetlerin bol köpüren bir deterjanla yıkanmaması gerekir. bir deterjanın bol köpürmesi, deterjanın kimyasal olduğunu gösterir.eğer iyi bir deterjan arıyorsanız, köpürmemesi gerektiğini unutmayın.

bebeğinizin narin cildi için dalin bebek uzmanları, bitkisel kaynaklı yağlardan elde edilen dalin doğal sabun bazlı deterjan’ı öneriyor. doğal formülü sayesinde bebeğinizin çamaşırlarında ve giysilerinde oluşması muhtemel lekelere karşı etkilidir. sıvı yapısı sayesinde kolayca durulanan ve tahrişe neden olabilecek kalıntı bırakmayan dalin doğal sabun bazlı deterjan’ı güvenle kullanabilirsiniz.

ilgli video

benzer içerik