yenidoğan bebek cilt bakımı nasıl olmalıdır?

yenidoğan bebek cilt bakımı nasıl olmalıdır?

Yenidoğan cilt bakımı hakkında önemli bilgiler

yenidoğan bebek cilt bakımı çok önemlidir. bebeğinizin cildi her ne kadar mükemmel gözükse de henüz epidermis tam olarak olgunlaşmadığı için oldukça hassastır. yenidoğan cildinin kalınlığı, geçirgenliği ve ph’ı erişkin cildinden faklı olduğu için dış etkenlere ve hasarlara karşı oldukça savunmasızdır. yenidoğan bebeklerin cildi çok daha hassastır. hassas olan ciltlerinin doğal bariyer fonksiyonunun bozulmaması, temasa bağlı olarak tahriş ve alerji olmaması ya da çevresel faktörlerin zararlı etkilerine bağlı bir durum oluşmaması için yenidoğan bebeklerinin cilt yapısının ince olduğunu ve özel bir bakım gerektiğini unutmamak gerekir.

bebeklerin cildinin yetişkinlerden farkı nedir?

bebeklerin cildi yetişkin cildi ile karşılaştırıldığında, bebek cildi %20-30 oralarında daha incedir. kuruluk eğilimi ve nem kaybı daha fazladır. hassas olan ciltleri alerjilere ve tahrişlere daha yatkındır.

yenidoğan bebeklerin cilt yapısı nasıldır?

cilt vücudun en büyük organıdır. yenidoğan bebeklerde, cildin en ince ve üstteki koruyucu tabakası epidermistir. kolajen ve elastin, dermiste bulunan iki protein olup deriye destek ve esneklik sağlar. yağ ve lenf dokusunu içeren en içteki tabaka hipodermis; epidermis ve dermis için taban oluşturur.

bebeklerin cilt bakımını yaparken nelere dikkat etmeliyiz?

yenidoğan bebeğin derisi yapısal ve işlevsel açıdan farklı olduğu için bu hassas cildi zararlı etkilerden korumak ebeveyn için önemli bir görevdir.

işte bilmeniz gereken bazı ipuçları;

nemi cilde hapseden, kuruluğu önleyerek ciltte kalıcı bir nemlenme sağlayacak ürün kullanmak bebeğinizin, deri bariyerinin olgunlaşmasına ve yenilenmesine katkı sağlayarak cildini koruyacaktır.

yenidoğan bebeklerin cildi için özel bir ürün kullanmak gerekir mi?

bebeklerin hepsi vücudunun tamamını kaplayan verniks tabakasıyla dünyaya gelir. cildi kaplayan bu kremsi tabaka bebeğin sağlığı için oldukça faydalıdır ve bebek dış dünyaya adapte olmaya çalışırken de bu tabaka sayesinde korunur. ancak bebek birkaç gün sonra yağ ve ölü deri hücrelerinden oluşan bu katmanı kaybeder. bu nedenle çevresel faktörleri de göz önünde bulundurduğumuzda yenidoğan bebeklerde cilt bakım ürünlerinin kullanılması gerekir. özellikle bebek yağı, bebeklerin kuruyan ciltleri için iyi bir nemlendirici görevi görür. üstelik vitamin bakımından zengin bileşenlerle hazırlandıkları için içeriğindeki vitaminler sayesinde cilt için oldukça besleyicidir.

yenidoğan bebek cildinin bakımı için alınacak ürünlerde dikkat etmemiz noktalar nelerdir?

bebeğinize bakım yaparken bebek yağı kullanmak, cildinde bir kuruluk varsa derisinin rahatlamasına yardımcı olur. dermatolojik olarak test edilmiş, boya içermeyen ve alerji yapma riski en aza indirilmiş ürün kullanmaya özen gösterin. tüm bu özellikleri bir arada barındıran dalin bebek yağı, bebeğinizin hassas cildine özel olarak geliştirilmiştir ve cilde hızla nüfuz ederek maksimum nem ve bakım sağlar. avokado, badem yağı ve zeytinyağı içeren dalin bebek yağı cildin ihtiyacı olan a, d, e vitamini ve omega-9 ile cilt bariyerini güçlendirir. dalin bebek yağı’nı isterseniz banyo küvetine bir miktar dökerek, isterseniz de elinize döküp bebeğinizin cildine uygulayarak etkin nemlendirme sağlayabilirsiniz.

bebek yağı hangi amaçlarla kullanılır?

ciltte kalıcı bir nemlenme sağlayan bebek yağı, bebeğinizin cildini derinlemesine temizleyerek pişik oluşumunu önler, alt temizliğinde ve bebek masajında kullanılarak bebeğinizi rahatlatmaya yardımcı olur.

özetlemek gerekirse, bebeğiniz için en iyi ve en doğru seçimleri yapmayı hedeflediğinizi biliyoruz. bu nedenledir ki klinik testlerle kanıtladığımız yumuşak formüllü, hipoalerjenik, alerji yapma riski en aza indirilen ve boya içermeyen dalin bebek yağları’nı hem bebeğinizin hem de sizin hassas cildiniz için özel olarak geliştirdik.

 

İlgili video

Benzer içerik