çocuklarda bağışıklık sistemi nasıl güçlendirilir?

çocuklarda bağışıklık sistemi nasıl güçlendirilir?

hastalıklara karşı vücudu koruyan bağışıklık sistemi, çocuklarda güçlü olmalıdır. özellikle çocuklarda sık tekrarlayan enfeksiyonlara sebep olabiliyor. bu yazımızda çocuklarda bağışıklık sistemini güçlendirmek için altın değerinde önerileri sizlerle paylaşıyoruz. 🙂

çocuklarda bağışıklık sistemini güçlendiren besinler ve dahası yazımızı okumaya devam edin.

çocuklarda bağışıklık sistemini güçlendirmek için öneriler?

çocuklarda bağışıklık sistemini güçlendirmek için çocuğun beslenmesinde karbonhidrat, protein, yağlar, vitamin, mineral ve eser elementlerin hepsinin dengeli bir şekilde yer alması gerekmektedir. sebze ve meyveler, içerdikleri vitaminler yoluyla bağışıklık sistemini güçlendirir. bunun için de meyve ve sebzelerin mevsiminde ve çoğunlukla çiğ olarak tüketilmesi gerekmektedir. özellikle demir eksikliği bağışıklık sistemini olumsuz etkileyen bir problemdir. demir; kırmızı et, pekmez, yumurta, bakliyat ve bazı yeşil sebzelerde bulunur. hayvansal gıdalardan demir emilimi daha fazla olduğu için kırmızı et haftada en az bir kez tüketilmelidir. ayrıca yoğurt, ayran ve kefir gibi mayalı ürünler içerdikleri probiyotikler ile çocukların bağışıklık sistemini güçlendirir. çocukların bağışıklık sistemini güçlendirmek için en önemli olan her besin grubundan çeşitli besinleri tüketmektir.

bebeklerde bağışıklık sistemi nasıl güçlenir?

bebeğinizin güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olması için 0-6 ay arasında anne sütüyle beslenmesi önemlidir. anne sütü içeriğinde antikorlar ve diğer önemli bileşenlerin yanında probiyotikler ve prebiyotikler bebek bağışıklık sistemi için çok önemli değerlerdir. anne sütü eksikliğinde ya da yokluğunda doktorunuza danışarak, taze sütlerden üretilmiş prebiyotik içeren çocuk devam sütlerini kullanabilirsiniz. bu şekilde hem bebeğinizin beslenmesine hem de prebiyotik ihtiyacını karşılamasına yardımcı olabilirsiniz.

çocuklarda bağışıklık sistemini güçlendiren besinler nelerdir?

güçlü bir bağışıklık sistemi için özellikle çocuklarda sabah kahvaltısında yumurta olmazsa olmazdır. yumurta a vitamini açısından çok zengin bir besindir. özellikle çocukların her gün kahvaltıda yumurta tüketmeleri bağışıklık sistemlerinin güçlenmesi için önemlidir. kahvaltıda yumurta kadar peynir ve türleri de önemlidir. çünkü mayalı besinler bağırsak sistemimiz açısından gerekli ve sağlıklı bir bağırsak sistemi de güçlü bir bağışıklık sistemi demektir. ayrıca ceviz, fındık gibi kuruyemişler, koyu yeşil yapraklı sebzeler ve mevsimine uygun balık türleri düzenli olarak tüketilmelidir. gün içerisinde çocuklarınıza yedireceğiniz mevsimine uygun meyveler de çeşitli vitamin, mineral ve antioksidan alımını sağlayacaktır.

çocuklarda bağışıklık sistemi ve güçlendiren karışımlar

çocukların kışı daha rahat geçirebilmesi ve bağışıklık sistemlerinin güçlenebilmesi için hazırlayacağınız doğal karışımlar işe yarayacaktır. süt ve bal karışımın besleyici özelliği oldukça yüksektir. 3 yaşından büyük çocuklara her sabah kahvaltıda 1 çay kaşığını geçmeyecek şekilde bal ile sütü karıştırarak vermeniz bağışıklık sistemi açısından son derece faydalıdır. ancak 3 yaşından küçük, alerji problemi olan, astım hastası çocuklarda ise mutlaka doktora danışılması gerekmektedir. ayrıca en önemli probiyotik yiyeceklerden biri de yoğurttur. yoğurdu probiyotik kaynağı muz ile birlikte tüketirseniz daha yoğun bir etki gösterir. bu nedenle çocuğunuzun günlük beslenmesinde muz ve yoğurt karışımını bir ara öğün olarak tercih edebilirsiniz.

çocuğun bağışıklık sistemi güçlendiren şurup

her ne kadar çocuklarımızın yediklerine dikkat etsek de ihtiyaç duyulan her vitamin ve minerali doğal yollarla ya da yeteri kadar alamamış olabilirler. böyle durumlarda vücudun besin takviyelerine ihtiyacı olur. vitamin ve mineraller vücudun sağlıklı işleyişi için gerekli ve çok önemlidir. d vitamini, b grubu vitaminleri (özellikle b12 vitamini) ve minerallerden çinko, demir, selenyumda bağışıklık sisteminin desteklenmesi ve dengelenmesinde önemli rol oynamaktadır.

çocuğun bağışıklık sistemini güçlendirici bitkisel ilaçlar

bağışıklık sistemini güçlendirmede bitkisel ilaçlar, takviye ve uçucu yağlardan da yararlanılabilir. ekinezya, mürver, zencefil ve kekik gibi bitkiler bağışıklık sistemi güçlendirici ve hastalık savaşçısı olarak etkilidir.

 

İlgili blog 

İlgili video