yenidoğan bebek biberon seçimi ve temizliği

yenidoğan bebek biberon seçimi ve temizliği

yeni doğum yapmış anneler, biberon seçimine önem verirler. Çünkü biberon seçimi bebeklerinin gelişimi konusunda oldukça önemlidir. günümüzde biberon ve emzik çeşitleri fazlasıyla çeşitlidir. öncelikle yenidoğan biberon ve emzik seçiminde, anne göğsüne en yakın modelleri seçmek gerekir. bebeğinizin ağzını genişçe açıp emmesini sağlayacak bir model deneyebilirsiniz. aynı zamanda seçilen ürünün anti-kolik olması önemli bir ayrıntıdır. anti-kolik; yani bebeğinizde gaz oluşumu engelleyecek bir seçim hayat kurtarır! Bir diğer yandan, biberon üzerindeki ölçülere de dikkat edilmeli.  Açıklayıcı bir ölçümleme, bebeğinizi kolay beslemenizi sağlar. Hadi biberon seçim bakımı konusuna biraz göz atalım!

yenidoğan bebek biberon seçimi ve biberon temizliği

yenidoğan bebeğinizi biberonla beslemeye karar verdiniz. peki şimdi sırada ne var? seçtiğiniz iyi bir biberonun nasıl temizleneceği çok önemli. çünkü biberonların kullanımından önce strelize edilmesi şarttır. biberonda oluşabilecek bakterilerden kurtulmalısınız. Çünkü olası bir bakteri, miniğinizi hasta edebilir. Öncelikle bilinmelidir ki; suda kaynatma en iyi sterilize yöntemidir. Ve emin olabilirsiniz, bu işlem çok zamanınızı almayacak. Günümüzde piyasada bulunan biberon materyalleri oldukça doğal. çoğu biberonu kaynatarak sterilize edebilirsiniz. bu işlem yaklaşık yarım saatinizi alacak!  ayrıca biberon ve emzik temizleme ürünleri de kullanabilirsiniz. bu kolay işlemler sonucunda tertemiz bir biberonunuz olacak! bakteri oluşumuna izin vermeden miniğinizi besleyebileceksiniz!

yenidoğan biberon seçimi: yenidoğan biberonu nasıl olmalı?

biberon seçimi, yenidoğan bebeklerin gelişimi için çok önemli. uzmanlar yanlış biberon seçimine her zaman dikkat çekiyor. Yanlış biberon seçimi nelere mi sebep olabilir? Örneğin gaz problemleri, ilerleyen dönemlerde ağız yapısı bozuklukları… bu nedenle biberon seçiminde; biberonun yapıldığı maddeye dikkat edilmeli. ayrıca biberonun boyu ve şekli de fiziksel açıdan önemli. biberonun anti-kolik özelliğe sahip olması son zamanlarda çok popüler. çünkü anneler bunun önemini kavradı. anti-kolik, yani bebeğinizde gaz oluşumu engelleyecek bir yöntem. emziğin şekli, ağız kısmı ve emzikteki delik sayısı gibi ayrıntılara da dikkat edilmeli.

biberon temizliği: biberon nasıl temizlenir?

her zaman söylediğimiz gibi, su en iyi temizlik yöntemi! biberon ve emzikleri kaynatarak temizlik sağlayabilirsiniz. fakat özel formüle sahip temizleyiciler de bulunuyor. doğal içeriklerden oluşan biberon temizleyicileri öneriyoruz. biberon ve emzik temizlerken kimyasallardan uzak durmak önemlidir. öncelikle kullanılacak deterjanın içeriğine dikkat edilmeli. bu yüzden, doğal içerikli temizleyiciler tercih edebilirsiniz. bu sayede biberon ve emzik  temizliği çok kolaylaşacak.

biberonun içerisinde kalan süt artığı bebeği olumsuz etkileyebilir. bu yüzden biberon ve emziği çok iyi durulamak gerekir. yeni bir biberon aldığınızda onu mutlaka sterilize etmelisiniz. öncelikle suyun altında biberonu uzun süre çalkalayın. daha sonrasında kaynamış suyun içine yerleştirin. bu süreç yalnızca 5-10 dakika sürecektir. hem pratik hem de hızlıca biberonu kaynatın. böylece emzik ve biberon kolayca temizlenecek!

biberon nasıl kaynatılır?

peki emzik ve biberonlar nasıl kaynatılır? hadi aşama aşama inceleyelim. öncelikle büyük bir tencere alın. tencerenin büyüklüğü, biberonun sığacağı ölçüde olmalı. tencerenin yarısını su ile doldurun. daha sonra içine beyaz sirke ekleyin. bir çay bardağı kadar yeterlidir.  sonrasında yaklaşık 5-10 dakika kaynatın. sonra ocağın altını kapatın ve içindeki suyunu dökün. biberon ve emziği suyun altında iyice durulayın. sonrasında kurulamayı da unutmamalısınız.

cam biberon kaynatılır mı?

cam biberon ile plastik biberon temizliği aynı şekilde yapılır. biberon temizliği için sterilizasyon makinesi şart değil! kendi imkanlarınızla cam biberonu temizleyebilirsiniz. evde sirkeli ya da karbonatlı suda kaynatmayı deneyin. yukarıdaki temizlik önerilerini uygulayabilirsiniz. biberonların aparatlarını ayırmaya özen gösterin. böylece kalıntıları ortadan kaldırmak mümkün. ayrıca tüm parçaların iyice kaynar suda kaynadığından emin olun.  emin olun çok pratik ve hızlı bir temizlik olacak. Ortalama 7-8 dakika kadar kaynatmanız yeterli. daha sonra maşa yardımıyla biberon ve aparatlarını sudan çıkarın. bu aşamada elinizin değmemesi de önemli. son olarak biberon ve aparatlarını kurulayın. İşte sadece bu kadar 🙂

silikon kılıf nasıl temizlenir?

silikon kılıflar, biberonu çatlama ve çizilmelere karşı korur. aynı zamanda yüzeyi kaydırmaz hale getirir. bu sayede tutuş kolaylığı sağlar. medikal silikon kullanımı, bebek beslenmesinde güvenilir bir  seçim. silikon kılıfları ılık su ve bebek deterjanı ile temizleyin. sonrasında iyice durulamayı unutmayın.

İlgili blog.

İlgili video.