pişik nedir? pişik nasıl önlenir?

pişik nedir? pişik nasıl önlenir?

yenidoğan bebeklerde cilt bakımı oldukça önem taşır. bunun temel sebebi, bebeğinizin cildindeki epidermis tabakasının tam olgunlaşmamış olmasıdır. yenidoğan bebeğinizin; cilt kalınlığı, geçirgenliği ve ph’ı yetişkinlerin cildinden farklıdır. bu nedenle de dış etkenlere ve hasarlara karşı savunmasızdır.

yenidoğan döneminde bebekler günlük bakıma ve sağlık sorunlarına bağlı olarak çeşitli rahatsızlıklar gözlemlenebilir. bu rahatsızlıklar arasında en sık karşılaşılan problemlerin başında ise pişik gelir.

pişik, vücudun hava almayan kıvrım bölgelerinin ıslak ya da nemli kalması sonucunda meydana gelen bir rahatsızlıktır. genellikle bebeklerde idrar kaçırma durumuyla ilgili olduğundan, bebek bezi ilişkili dermatit rahatsızlığı olarak da kabul edilir. özellikle yaz aylarında terleme nedeniyle pişiklerde de artış görülebilir.

dalin likit pudrayla pişik derdine son

bebek bakımında uzman olan dalin, 40 yıllık deneyimiyle yaptığı bilimsel çalışmalar neticesinde, bebeğinizin hassas cildine temas eden toz pudrayı daha güvenli hale getirdi. bu sayede losyon ve pudranın bir araya getirildiği özel formüllü likit pudrayı, bebeğiniz için güvenle kullanabilirsiniz.

üstelik dalin likit pudra, kolayca emilir ve bebeğinizin cildini yumuşacık yapar. özellikle yaz sıcaklarında terleme ve idrardan kaynaklanan fazla nemi emerek, meydana gelebilecek kızarıklık ve tahrişin önlenmesine de yardımcı olur. her bez değişiminde dalin likit pudrayı, güvenle kullanabilirsiniz.

ayrıca, uzun vadeli sağlık komplikasyonlarına neden olabilecek bir içerik olduğundan, sürekli kullanım için önerilmez. dalin likit pudra, talk içermez özelliğiyle bebeğinizin sağlığını önemser.

dalin likit pudranın özellikleri

dalin likit pudranın bebeğinizin sağlığını düşünen özelliklerini aşağıdaki gibi sıralayabiliriz:

  • talk içermez
  • hipoalerjeniktir
  • cildin ph değeri ile uyumludur
  • %0 paraben, alkol, boya, parfüm, phenoxyethanol, silikon
  • dermatolojik olarak test edilmiştir.

dalin likit pudra kullanımı

avucunuza yeterli miktarda dalin likit pudra dökerek, bebeğinizin cildine nazikçe yedirebilirsiniz. ayrıca bebeğinizin boğum bölgelerinde terleme ile oluşabilecek tahrişi önlemeye de yardımcı olmak için kullanabilirsiniz. likit pudrayı, her bez değişiminde ince bir tabaka halinde uygulayabilirsiniz.

dalin pişik önleyici kremle her zaman güvende

dalin pişik önleyici krem, özel olarak geliştirilmiş yulaf yağı içeren formülü sayesinde, ciltte kızarıklığın oluşmasını engellemeye yardımcı olur. ayrıca içeriğinde yer alan çinko oksit, bariyer etkisi yarayarak yaz sıcaklarında terlemenin ve idrarın sebep olduğu tahrişi de önler.

pişik önleyici kremin özellikleri

dalin pişik önleyici kremin, bebeğinizin sağlığını düşünen özelliklerini aşağıdaki gibi sıralayabiliriz:

  • %0 paraben, boya, parfüm, phenoxyethanol, alkol
  • hipoalerjenik
  • dermatolojik olarak test edilmiş
  • klinik testlerle yumuşaklığı kanıtlanmış

dalin pişik önleyici krem kullanımı

avucunuza yeterli miktarda dalin pişik önleyici krem dökerek, her bez değişiminde ince bir tabaka halinde, bebeğinizin cildine nazikçe sürebilirsiniz.