doğum hastane çantası nasıl hazırlanır?

doğum hastane çantası nasıl hazırlanır?

bebeğinize kavuşmadan önce yapmanız gereken şeylerden biri de doğum hastane çantası hazırlamaktır. özellikle belirtmek isteriz ki, vaktinde ve özenle hazırlanan bir doğum çantası sayesinde hastanede çok rahat edebilir ve telaşa kapılmanızın önüne geçebilirsiniz. 🙂

doğum hastane çantası hazırlama: neden hastane çantası hazırlamalısınız?

bebeğinizin dünyaya geleceği büyük güne hazır olmak için, doğum tarihinden yaklaşık 2 hafta önce bebeğiniz ve kendiniz için yanınıza alacaklarınızı hazırlamaya başlayabilirsiniz. böylelikle hastaneye giderken yaşadığınız heyecanla birlikte çanta hazırlama telaşına düşmemiş ve ihtiyacınız olacak şeyleri unutmamış olursunuz.

hamile hastane çantası listesi ve bebek hazırlık listesi

doğum hastane çantası hazırlığınızda anne ve bebek için ihtiyacınız olabilecek malzemeleri ayrı olarak düşünüp listelemekte fayda vardır. hamilelik sırasında ve sonrasında değişen vücudunuzun anneliğe daha kolay adapte olabilmesi için farklı giysilere ve bakım ürünlerine ihtiyacınız olacaktır. anneler için; önden açılan gecelik, emzirme sütyeni, göğüs pedi, hassas meme uçları için krem, birkaç çift rahat iç çamaşırı, sıhhi pedler, terlik, bir çift çorap, emzirme örtüsü, telefon şarj ve cihazı, vücut losyonu veya yağı ve hastane dosyaları ihtiyaç listesinde olması gereken başlıca ihtiyaçlardandır. bebeğinizin hazırlık listesinde ise mutlaka hastane çıkışı, battaniye, müslin örtü, yenidoğan bebek bezi, bebek mendilleri, pişik kremi ve bebek losyonu gibi temel ihtiyaç ürünlerini bulundurmalısınız.

hastane çıkışı çantasında olması gerekenler

hastaneden eve döneceğiniz zaman için de hazırlıklı olmalısınız. hastane çıkışı için yenidoğan ihtiyaçlarınızı hazır etmeniz bu süreci daha rahat atlatmanıza yardımcı olacaktır. özellikle bebeğinizin beslenmesi için; biberon, biberon fırçası, biberon kordon, emzik, emzik kutusu, ağız mendili ve müslin önlüğü hastane çıkışı için yanınızda hazır bulundurmalısınız. araba ve dışarısını da önceden düşünerek; ana kucağı & oto koltuğu, bebek arabası, bebek bakım çantası, termos çantası (sağılmış süt ve biberon için), alt değiştirme matı ve bebek taşıyıcı gibi ürünler de hastane çıkışı için hazırlamanız gerekenler arasında yer almaktadır.

bebek i̇çin gerekli malzemele

doğum hastane çantanızda ise bebeğiniz için;

  • çocuk bezi (en küçük boy)
  • alerjik testlerinden geçmiş ıslak mendil
  • 3-4 adet zıbın
  • birkaç tane başlık
  • çorap
  • eldiven
  • mevsimine göre yelek veya hırka
  • bebek battaniyesi
  • 4-5 adet yumuşak ve temiz havlu (alındıktan sonra yıkanıp ütülenmiş olasına dikkat ediniz)
  • kirli çamaşır çantası
  • bebek şampuanıgibi malzemelerin mutlaka bulundurulması gerekmektedir.

ilgili blog 

ilgili video